Arno Schartman, o.a. facilitair manager bij Bloemenveilig Aalsmeer

Vanaf 2004 heb ik in verschillende functie's binnen de Bloemenveiling Aalsmeer met Janine gewerkt. Als facilitair manager was ik verantwoordelijk voor een productie-afdeling van 150 medewerkers. In de sociaal-medische teams die wij periodiek samen hielden, gaf zij advies aan direct-leidinggevenden binnen mijn afdeling. De adviezen waren allereerst gericht op preventie, zowel qua fysieke werkomstandigheden, maar zeker ook op de sociaal-maatschappelijke kant en gericht op een transparante relatie tussen leidinggevende en medewerker.

In de begeleiding van verzuim en ziekte was Janine in staat om medewerker en leidinggevende/werkgever zonder veel spanning helder te maken dat duidelijkheid naar elkaar één van de pijlers moest zijn van het verzuimbeleid. Mede door haar begeleiding is zowel het langdurig verzuim gedaald als ook het korte verzuim. Binnen onze afdeling wisten we altijd wel ergens een plekje te vinden om iemand te re-integreren.

Twee jaar later gaf ik leiding aan een shared service centre met ongeveer vijftig BO/Academisch opgeleide medewerkers. Hoewel de aard van de begeleiding hier een totaal andere dynamiek had, was ook hier haar contact en de begeleiding professioneel en aangepast aan de doelgroep. Minder fysiek en meer sociaal-maatschappelijk. Mede door haar is het ons gelukt de totaal nieuwe afdeling, welke na een harde reorganisatie was ontstaan, nooit boven een ziekteverzuim van 3 à 4 % te laten komen.

Op het hoogste managementniveau heeft Janine succesvol gestreden voor professionalisering van het arbobeleid van de Bloemenveiling Aalsmeer; hard op de inhoud, en meestal met behoud van de relatie. Steeds zoeken naar het haalbare beleid. Niet pamperen, maar iedereen vanuit zijn/haar verantwoordelijkheid helpen stappen vooruit te zetten.


<< terug naar Referenties werkgevers
Beeldenwerk
Janine Molier-Bloot
janine@beeldenwerk.nl
06 33 617 681